HELGKURS:
VISKURS MED SCENTRÄNING

Den här kursen vänder sig till dig som tycker om att sjunga och spela sånger för en lyssnande publik. Du kan ha stor eller liten erfarenhet av att spela live. I just vissång är texten och kommunikationen med publiken central. Under kursen får du utrymme att i en liten grupp undersöka just ditt unika uttryck. Fokus ligger på den individuella processen och därför är gruppen liten.

SCENISK NÄRVARO
Med olika drama- och improvisationsövningar tränar vi på att hitta en autentisk närvaro på scenen. Vi arbetar med att lyssna utåt och inåt för att bli bekväma med att stå på scenen.

VISTOLKNING
Hur vill du tolka visan på scenen? Vad är målet med ditt framträdande? Var och en får i en trygg miljö feedback på sitt scenframträdande i masterclassformat.

DEN EGNA KREATIVA PROCESSEN

Varje kursdeltagare får sätta upp sitt eget mål för kursen, kopplat till kursens innehåll. Under kursens gång återkopplas varje moment till den egna planen. Det finns möjlighet att boka tid för individuell coachning kring det egna artistskapet.

COACHNING I KREATIVA PROCESSER

Jag erbjuder coachande samtal för dig som är en skapande person och vill bli coachad kring ditt skapande. Samtalen sker via zoom och är donationsbaserade, dvs du bestämmer själv vad du vill och kan betala. Detta för att vi, särskilt just nu, kan ha väldigt olika ekonomiska förutsättningar, men ändå behov av bollplank och samtal.

Vi lever i en tid av förvirring. Förvirring är ett för många obehagligt tillstånd, men också ett tillstånd där förändring är möjlig. I den speciella tid vi nu lever kan vi behöva hitta sätt att fokusera och att hantera oron som växer när framtiden är oviss. I en skapande verksamhet uppkommer frågeställningar som går på djupet i oss som människor och det kan vara svårt att separera sin konstnärliga verksamhet från sin person. Det kan leda till att vi behöver vrida och vända på oss och ställa ganska tuffa frågor till oss själva. Då kan en behöva en sparringpartner som inte räds dessa frågor.

Jag har mångårig erfarenhet av och en stor verktygslåda kring personlig utveckling, coachning, meditation mm. Jag är certifierad dramapedagog och utbildad i coachning och konflikthantering. Mina utgångspunkter är att vi har hundra procent ansvar för våra handlingar, att vi behöver bli medvetna om våra livsprioriteringar, och att vi behöver förstå och hantera hur våra och andras projiceringar fungerar.

Obeservera att det jag erbjuder är friskvårdscoachning med ett salutogent perspektiv. Vid klinisk depression och/eller ångestdämpande medicinering rekommenderar jag att du vänder dig till legitimerad psykolog eller läkare.

ANMÄLAN
Anmälan och mer information info@majaheurling.se

OBS: Endast 6 deltagare. Först till kvarn.

 

KURSKOSTNAD
3500 kr inkl. moms.

Kursen äger rum på Kulturhuset Midsommargården i Stockholm. Höstens kursdatum är den 7-8 november och den 5-6 december 2020.

RÖSTER OM KURSEN

"Jag har fått med mig mer än jag förväntade mig."
"Kursen ger tid att landa på scenen med stort fokus på närvaro och det egna scenarbetet."

"Kursen var bättre än jag förväntade mig på så många plan."
"Underbart att bli "lyft" av Maja och av de andra i rummet."

OM MIG
Jag har arbetat med kultur i mer än 25 år, både som utövare, arrangör och pedagog. Under dessa år har jag gått kreative kurser,  olika typer av terapier, existentiell coachning, meditation och parsamtal, läst tusen självhjälpsböcker och undersökt förhållningssätt. Successivt har jag genom åren byggt upp en egen verktygslåda för att hantera livet som scenperson och skapande människa. Jag är utbildad musiker, kulturprojektledare och dramapedagog. Jag har även arbetat med arbetsmarknadscoachning och handledning av studenter.

Har du frågor eller vill du boka coachning? 
 

© 2020 by Maja Heurling