top of page
MAJA KAKELUGN.jpg

MAJA HEURLING

Musik för senior-, äldre- och demensboenden

När min mamma blev dement sjöng jag för henne. Vi möttes i sångtexterna ända till slutet. När hon inte längre kunde sjunga med kunde jag ändå se i hennes ögon att det var något bekant med sångerna. Det blev vår sista kommunikationskanal. I samband med coronapandemin fick jag möjlighet att sjunga utomhus på äldreboenden och dessa möten var fantastiska. Jag brinner för att möta människor genom sången och poesin.


Om mig

Jag spelar regelbundet på vis-, festival- och teaterscener runt om i landet. Jag har skrivit och sjungit visor så länge jag kan minnas. Det har alltid varit ett sätt att ta mig igenom livet och bearbeta känslor och nå ut till människor. Jag har nu spelat professionellt i mer än 25 år och givit ut 5 skivor med eget och tonsatt material. Där finns också information om det största projektet jag jobbat med under senare år: tonsättningar av den bortglömda Amerikaemigranten Signe Aurells dikter.

 

Program
Jag spelar ett av följande musikprogram på mellan 25-45 minuter. 

1. Blandade visor och örhängen med inslag av allsång för den som vill.

2. Musikprogram utifrån olika visdiktare/författare, t ex Barbro Hörberg, Dan Andersson, Evert Taube, Moa Martinson eller Signe Aurell


Jag kommer till er när det passar er och spelar gärna akustiskt om det går i en lämplig lokal. Om det finns en mikrofon använder jag gärna den så att alla kan höra den, men det är inte nödvändigt. Jag tar med mig ett häfte med texter till sångerna jag sjunger så att publiken kan följa med.

Kostnad
Jag utgår från genomsnittsersättningen för "Andra engagemang" enligt Musikerförbundet, vilken ligger på 4000 kronor. Men det finns alltid utrymme att förhandla och se så att vi kan mötas. Till exempel gör jag gärna flera framträdanden på olika avdelningar, eller intilliggande äldreboenden, under en och samma dag och då till reducerat pris.

 

 

bottom of page